Handen uit de mouwen!

Vrijwilligers gezocht voor het religieus erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen.

Zit er in jou een vrijwilliger die het erfgoed van parochiekerken mee in kaart brengt? Bezorg ons je gegevens! Met het pilootproject Goddelijke Huisraad wil erfgoed zuidwest, in samenwerking met kerkbesturen en vrijwlligers, het roerend religieus erfgoed in parochiekerken in kaart brengen. Vele handen maken licht werk, en daarom zijn we op zoek naar vrijwilligers.

Wie? Iedereen met een hart voor (religieus) erfgoed en nog wat tijd is welkom. Voorkennis is niet vereist. Tijdens een opleidingsmoment op 26 maart (10u-15u) komen alle aspecten van het inventariseren aan bod. Kan je er niet bij zijn, geen probleem, we voorzien ook begeleiding ter plekke. 

Wat? Het inventariseren gebeurt met een vrijwilligersteam. Iedereen kan, aansluitend bij zijn/haar interesses, een taak op zich nemen. Dit gaat van het fysiek aanbrengen van nummers en het opmeten van objecten, tot het fotograferen van objecten en het maken van beschrijvingen op de computer. 

Wanneer? Vanaf april starten we met een nieuwe reeks inventarisaties. We werken dagelijks in twee blokken (plusminus van 9u-12u en van 13u tot 16u). Als vrijwilliger kan je zelf kiezen hoe vaak je komt meehelpen. Een halve dag per week, een halve dag om de twee weken of wat vaker? De keuze ligt bij jou!

Waar? In een kerk in Zuid-West-Vlaanderen. Binnenkort gaan opnieuw drie begeleidingstrajecten van start. Deze kerken maken we binnenkort bekend. 

Wat bieden we je? Een unieke ervaring, mogelijkheid om een gratis vorming te volgen, koffie en goed gezelschap. Elke vrijwilliger wordt verzekerd. 

Steek de handen uit de mouwen en vervoeg ons vrijwilligersteam! Wil je graag wat meer info over hoe alles in zijn werk gaat? Contacteer Jelle De Rock (jelle@zuidwest.be, 056 24 16 16). 

 

          Ieper inventarisatie      Ieper inventarisatie