Handen uit de mouwen!

Vrijwilligers gezocht voor het religieus erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen

Zit er in jou een vrijwilliger die het erfgoed van parochiekerken mee in kaart brengt? Bezorg ons je gegevens! Met het project Goddelijke Huisraad wil erfgoed zuidwest, in samenwerking met kerkbesturen en vrijwlligers, het roerend religieus erfgoed in parochiekerken in kaart brengen. Vele handen maken licht werk, daarom zijn we steeds op zoek naar vrijwilligers.

Wie? Iedereen met een hart voor (religieus) erfgoed en nog wat tijd is welkom. Voorkennis is niet vereist. Er wordt een startvorming of opleiding ter plekke voorzien.

Wat? Het inventariseren gebeurt met een vrijwilligersteam. Iedereen kan, aansluitend bij zijn/haar interesses, een taak op zich nemen. Dit gaat van het fysiek aanbrengen van nummers en het opmeten van objecten, tot het fotograferen van objecten en het maken van beschrijvingen op de computer. 

Wanneer? In samenspraak met de andere vrijwilligers en de erfgoedconsulent wordt gezocht naar een geschikte vaste weekdag. We werken in sessies van 3 uren, met een korte pauze. Doorheen het jaar lopen in verschillende kerken inventarisatietrajecten. Schrijf je in en we houden je op de hoogte waar en wanneer we helpende handen zoeken. 

Waar? In een kerk in Zuid-West-Vlaanderen, van Avelgem tot Wervik.

Wat bieden we je? Een unieke ervaring, mogelijkheid om een gratis vorming te volgen, koffie en goed gezelschap. Elke vrijwilliger wordt verzekerd. 

Steek de handen uit de mouwen en vervoeg ons vrijwilligersteam! Wil je graag wat meer info over hoe alles in zijn werk gaat? Contacteer Triene Vandenbussche (triene@zuidwest.be, 056 24 16 16). 

 

          Ieper inventarisatie      Ieper inventarisatie