Hoogtewerk

Hoogtewerk
erfgoeddag

Meer dan 1000 ambachtelijke werktuigen worden bewaard in het voormalig hoevemuseum in Moorsele. De leerlingen uit het 2e jaar hout-bouw (Guldensporencollege Harelbeke) laten zich tijdens Hoogtewerk inspireren door deze bijzondere collectie. Samen met beeldend kunstenares Katelijne De Corte van MUS-E Belgium steken ze de handen uit de mouwen en bouwen hun eigen 'ambachtelijke' installatie.

Erfgoeddag 2019 staat heeft als thema 'Hoe maakt u het?'. Ambachten staan met andere woorden centraal. Met het artistiek-erfgoedtraject Hoogtewerk worden jongeren gesensibiliseerd rond erfgoed en vakmanschap. Als leerlingen binnen een opleiding hout-bouw kiezen ze zelf bewust om vandaag een vak te leren. Vakmanschap van vroeger - via de vele objecten in het Hoevemuseum 't Kapelriegoed - biedt inspiratie. 

Vanaf midden februari gingen de leerlingen wekelijks aan de slag. Het resultaat kan je op Erfgoeddag in Harelbeke (Peter Benoitmuseum) ontdekken. 

Hoogtewerk Hoogtewerk Hoogtewerk

Hoogtewerk is een artistiek traject dat ook in andere regio’s in Vlaanderen werd georganiseerd. Het project is een samenwerking van de erfgoedcellenFARO en MUSE-Belgium in aanloop van Erfgoeddag 2019. Het traject in Harelbeke is een samenwerking van het Guldensporencollege, de stad Harelbeke en erfgoed zuidwest. Het project wordt gerealiseerd met een Dynamo3 subsidie van CultuurKuur. Foto's Karel Verhoeven.

CANON Cultuurcel