Festival van het landschap 2022

Banner Festival van het landschap
erfgoedbeleving

De geschiedenis, de pracht en de onmiskenbare meerwaarde van ons landschap vieren, in de gemoedelijke sfeer van de plaatselijke wijkfeesten? Tijdens de vierde editie van het Festival van het Landschap kan het allemaal. Na eerdere passages in Tiegem, Sint-Denijs en Avelgem strijkt het festival dit jaar immers neer in Wervik, van donderdag 30 juni tot en met zondag 3 juli. Vier dagen lang vormt het glooiende landschap van Molenhoek en Ter Hand de uitvalsbasis voor het festival.

Het Festival van het Landschap brengt een ode aan ons landschap: aan de hand van verrassende activiteiten beleef je het landschap zoals je dat nooit eerder deed. Of het nu om een (theater)wandeling, een fietstocht of een lezing gaat: het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik én de toekomst van het landschap van Molenhoek en Ter Hand staan centraal. Intussen leven kinderen zich spelenderwijs uit en dromen volwassenen weg bij een openluchtfilm, een vleugje muziek of een luisterverhaal. 

 

 

Het Festival van het Landschap is een initiatief van Intercommunale Leiedal, in samenwerking met de stad Wervik, erfgoed zuidwest, Avansa Oostende Westhoek en Stadlandschap Leie en Schelde, en tal van lokale partners. Omdat het landschap centraal staat, organiseren we alle activiteiten bij voorkeur in open lucht, met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Ontdek het programma

Logo's Festival van het landschap