Festival van het landschap 2021

erfgoedbeleving

Een week vol wandelingen, fietstochten, workshops, muziek, lezingen, bushcraft, film en… prachtige natuur! Het evenementenplein aan Spikkerelle doet vier dagen lang dienst als uitvalsbasis. Intussen kom je op een doorlopende expo alles te weten over het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van ons landschap.

Haast op automatische piloot stappen we dagelijks door het landschap, maar blijven we er ook voldoende stilstaan? We wonen en werken in het landschap, maar wanneer hebben we 't nog eens echt beleefd? Het Festival is daarom een ode aan ons landschap: we vieren de schoonheid ervan aan de hand van workshops, wandelingen, fietstochten, lezingen en tal van andere verrassende activiteiten, met de Avelgemse Scheldemeersen als rode draad.

Wat je mag verwachten? Fiets- of wandeltochten langs trage wegen die je nooit eerder gebruikte, lezingen en een doorlopende expo over het ontstaan, de geschiedenis, het gebruik en de toekomst van het landschap. Kinderen die zich spelenderwijs uitleven in het landschap, terwijl volwassenen wegdromen bij een film, een vleugje muziek of een luisterverhaal.

Na eerdere edities in Tiegem en Sint-Denijs strijkt het festival dit jaar immers neer in Avelgem, van donderdag 17 tot en met zondag 20 juni 2021.

Het Festival van het Landschap is een initiatief van Intercommunale Leiedal, in samenwerking met de gemeente Avelgem, erfgoed zuidwest en Stadlandschap Leie en Schelde, en tal van lokale partners. Omdat het landschap centraal staat, organiseren we alle activiteiten bij voorkeur in open lucht, met respect voor de geldende coronamaatregelen.

Ontdek het programma