De Nacht - Erfgoeddag 2020

Erfgoeddag 2020
erfgoeddag

20 in 20. Dat verdient een feestje. Erfgoeddag 2020 wordt er eentje met dat tikkeltje meer. Met 'De Nacht' als leidraad en bindmiddel wordt de brug geslaan tussen zaterdag en zondag. Klaar voor een boeiend weekend? 

Zelf een activiteit organiseren?

In 2020 vindt Erfgoeddag plaats tijdens het weekend van 25 en 26 april. Zowel op zaterdag als op zondag kan je gratis activiteiten organiseren die passen in het thema van 'De Nacht'. Wat dacht je van een avondwandeling, een sleepover op een toffe erfgoedlocatie of een zondagse brunch?

De nacht brengt raad

Wat gaat er spontaan door uw hoofd wanneer u denkt aan 'De Nacht'? Welke rituelen zijn onlosmakelijk verbonden met het slapengaan of met het vertellen van sprookjes? Hoe werd er vroeger gefeest? En hoe gebeurt dat vandaag? Kleurt de nacht onze omgang met de tijd of met emoties? Werk met contrasten tussen licht en donker en ondervind hoe verrijkend dat kan zijn. Nog meer inspiratie vind je in de digitale inspiratiebrochure. Wil je graag een papieren exemplaar? Stuur een mailtje naar info@erfgoeddag.be. FARO bundelde daarnaast heel wat inspirerende praktijken in een gratis te downloaden kaartspel

Inspirerende nachten

Om je optimaal voor te bereiden op deze feesteditie organiseert Erfgoeddag verschillende inspiratiesessies. 3 thema's staan daarbij centraal: Wat als er geen licht is?, Van voorlezen tot vertellen en Wat als er geen beeld is? In West-Vlaanderen kan je op deze sessies terecht:

Dinsdag 8 oktober (13u30-17u) - Gruuthuusemuseum Brugge - Wat als er geen beeld is?

Donderdag 10 oktober (13u30-17u) - Boekenhuis Theoria Kortrijk - Van voorlezen tot vertellen

Dinsdag 12 november (13u30-17u) - Museum stoom en stroom Izegem - Wat als er geen licht is? 

Communiceren van je activiteit

  • Promotiemateriaal. Vlaggen, wegwijzers, affiches, enz. kan je bestellen via FARO. Dit kan tot 15 februari. Het bestelde materiaal wordt midden maart bij je geleverd. 
  • Regionale brochure. Erfgoed zuidwest zorgt voor de verspreiding van een regionale brochure in Zuid-West-Vlaanderen. Deze brochure wordt opgesteld op basis van de informatie die je bij het registeren van je activiteit invult. Als organisator kan je gratis een aantal brochures bestellen. Daarnaast wordt de brochure verspreid via de lokale cultuurpunten in de 13 gemeenten van Zuid-West-Vlaanderen. 

Belangrijke data

  • 1 oktober: Start inschrijvingen
  • 10 januari: Deadline registraties activiteiten
  • tot 14 februari: Bestellen promomateriaal 
  • midden maart: Levering promomateriaal
  • midden maart: Regionale Erfgoeddagbrochure beschikbaar, programma beschikbaar via www.erfgoeddag.be 
  • 25-26 april: Erfgoeddag 2020