Blauwdruk erfgoed zuidwest 2021-2026

Blauwdruk erfgoed zuidwest
erfgoedbeleid

31 december 2020 eindigt de huidige beleidsperiode van erfgoed zuidwest. Het komende jaar bereidt de erfgoedcel - samen met jou - de aanvraag voor een nieuwe cultureel-erfgoedconvenant (2021-2026) voor. Plannen en ideeën worden samengegoten in doelstellingen en een meerjarenplan. In april 2020 wordt de nieuwe aanvraag ingediend. 

Op de koffie!

De komende weken trekt erfgoed zuidwest op koffieronde doorheen de regio. Op dinsdagen strijken we neer bij jouw gemeente, vereniging, erfgoedinstelling, enz. Bij een tas koffie/thee en met een koekje bij de hand praten we over erfgoed in Zuid-West-Vlaanderen. Wat zijn jullie grootste erfgoeddromen? Kan erfgoed het verschil maken in jullie werking? Welke noden en verwachtingen leven er tegenover een regionale erfgoedwerking? Wil je zelf graag als gastheer/vrouw de erfgoedcel ontvangen? Neem contact op met Lieze via lieze@zuidwest.be! Graag tot binnenkort!

De korte keten van het erfgoed

Tijdens de zomermaanden spitten we de erfgoedplannen verder uit. Tijdens de koffie ontstane ideeën worden verder verfijnd tijdens focusgesprekken. We nodigen je uit om tijdens deze momenten mee na te denken en te discussiëren over specifieke thema's. We streven ernaar aan te sluiten bij lokale plannen/verwachtingen en seizoensgebonden in te spelen op actuele tendenzen. Zo komen we tot een duurzaam erfgoedbeleid voor de streek. De korte keten van het erfgoed, zeg maar! 

Een erfgoedrecept vol gist en maizena voor het Zuid-West-Vlaams erfgoed

Samen met een groep lokale experten gooien we dit alles samen tot een erfgoedrecept voor de komende 6 jaar. In april 2020 wordt de nieuwe aanvraag ingediend. Twee ingrediënten van dit streekgerecht staan al vast: met de nodige gist doen we erfgoedideeën en -plannen rijzen tot grote en sterke projecten. Met de maizena maken we de verbinding tussen de vele erfgoedorganisaties en -instellingen in Zuid-West-Vlaanderen.