Bandwerk 2020

registratie
digitalisatie

Wat als erfgoedbeschrijvingen gewoon van de lopende band rolden? Tijdens Bandwerk 2020 - een tweedaagse registratiemarathon - ging een groep van 25 studenten aan de slag met de Zuid-West-Vlaamse kunst- en erfgoedcollecties. Twee dagen lang werden ze ingewijd in het beroep van kunstregistrator. Heel wat Zuid-West-Vlaamse kunstwerken en erfgoedobjecten werden zeer nauwkeurig bestudeerd en beschreven. In 2020 organiseerde erfgoed zuidwest deze marathon voor de derde keer.

De registratiemarathon Bandwerk vond plaats op vrijdag 21 en zaterdag 22 februari in museum Kortrijk 1302. In kleine teams gingen studenten aan de slag met de rijke erfgoed- en kunstcollecties bewaard in Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten. Dit afgewisseld door workshops van museumprofessionals. Vanuit een thematische focus werden beschrijvingen van bekende en minder bekende kunstwerken gemaakt en verrijkt. Experts stonden klaar met met raad en daad, informatie en de nodige handbibliotheek stonden ter beschikking. Bandwerk bestond uit een tweedaags programma. Tussen het registreren, brainstormen en creëren door kregen de studenten de kans deel te nemen aan lezingen

Wil je bandwerk herbeleven of een soortgelijk project opzetten? Bekijk de foto's, met de evaluatiebrochure (edite 2017) helpen we je op weg!

Bekijk de foto's Lees de evaluatiebrochure 

Bandwerk is een realisatie van ergoed zuidwest, samen met de lokale besturen van Zuid-West-Vlaanderen, De vakgroep Kunst, theater- en muziekwetenschappen van de Universiteit Gent en de Stedelijke Musea Kortrijk.