Bandwerk

Bandwerk - Foto Bo Vloors
registratie
digitalisatie

Gezocht: schrijfgrage (kunst/geschiedenis)studenten om aan de slag te gaan met de Zuid-West-Vlaamse kunstcollecties!

Bandwerk is een tweedaagse registratiemarathon die op vrijdag 10 en zaterdag 11 november plaatsvindt in de Budafabriek in Kortrijk.

In kleine teams gaan studenten aan de slag met de rijke kunstcollecties bewaard in Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten. Workshops van museumprofessionals maken je wegwijs in het abc van musea en kunstregistratie en bieden een blik achter de schermen. Vanuit een thematische focus maak of verrijk je in team de beschrijvingen van bekende en minder bekende kunstwerken. Tegelijk is Bandwerk een laboratorium. Samen zoek je een creatieve manier om het verhaal van het kunsterfgoed te vertellen. 

Bandwerk biedt je een tweedaags programma. Tussen het registreren, brainstormen en creëren door krijg je de kans deel te nemen aan verrassende en inspirerende lezingen. Experts staan je bij met raad en daad, informatie en de nodige handbibliotheek staan ter beschikking. De creaties die uit de registratiemarathon voortkomen worden getoond tijdens een mini-expo tijdens het jaarlijkse ontmoetingsmoment van erfgoed zuidwest, dit jaar omgedoopt tot De Erfgoedfabriek.  

Registreer je mee?

De plaatsen voor Bandwerk zijn beperkt. Je kan je hier aanmelden!

Na het inschrijven ontvang je van ons meer praktische informatie.

What's in for you?

  • Deelnemen aan Bandwerk is gratis.
  • Je krijgt toegang tot tientallen, honderden kunstwerken en leert zo de kneepjes van het vak. Theorie uit de lessen wordt zo zeer concreet.
  • We bieden je een unieke en inspirerende ervaring doorspekt met gratis workshops en lezingen.
  • Met een goed gevulde maag aan de slag? We voorzien maaltijden, drank en versnaperingen.
  • What's NEXT? NEXT inderdaad. - In november viert NEXT Artsfestival haar tiende verjaardag. De Eurometropool Lille-Kortrijk-Tournai en Valenciennes wordt opnieuw het centrum voor de nieuwste internationale theater- en danscreaties. Op vrijdagavond kan je als bandwerker gratis deelnemen aan de expo-performance Kicking the Dead in 31 Short Episodes van Walid Raad. Na de voorstelling maakt Walid Raad voor je de tijd om in gesprek te gaan over de voorstelling.
  • Overnachten op vrijdag? Als bandwerker kan je gratis overnachten in Hostel Groeninghe in Kortrijk. 

Inschrijven Bandwerk

Bandwerk is een realisatie van ergoed zuidwest, samen met de lokale besturen van Zuid-West-Vlaanderen, Kunstencentrum BUDA, NeXT Festival en de Stedelijke Musea Kortrijk.

bandwerk partners