Bandwerk 2017

Bandwerk - Foto Bo Vloors
registratie
digitalisatie

Wat als erfgoedbeschrijvingen gewoon van de lopende band rolden? Tijdens Bandwerk - een tweedaagse registratiemarathon - ging een groep van 30 studenten aan de slag met de Zuid-West-Vlaamse kunstcollecties. Twee dagen lang werden ze ingewijd in het beroep van kunstregistrator. Meer dan 100 Zuid-West-Vlaamse kunstwerken werden zeer nauwkeurig bestudeerd en beschreven.

De registratiemarathon Bandwerk vond plaats op vrijdag 10 en zaterdag 11 november in de Budafabriek in Kortrijk. In kleine teams gingen studenten aan de slag met de rijke kunstcollecties bewaard in Zuid-West-Vlaamse steden en gemeenten. Dit afgewisseld door workshops van museumprofessionals. Vanuit een thematische focus werden beschrijvingen van bekende en minder bekende kunstwerken gemaakt en verrijkt. Experts stonden klaar met met raad en daad, informatie en de nodige handbibliotheek stonden ter beschikking. Bandwerk bestond uit een tweedaags programma. Tussen het registreren, brainstormen en creëren door kregen de studenten de kans deel te nemen aan lezingen

 

Wil je bandwerk herbeleven of een soortgelijk project opzetten? Met de evaluatiebrochure helpen we je op weg!

Bekijk de foto's Lees de evaluatiebrochure

Bandwerk is een realisatie van ergoed zuidwest, samen met de lokale besturen van Zuid-West-Vlaanderen, Kunstencentrum BUDA, NeXT Festival en de Stedelijke Musea Kortrijk.

bandwerk partners